Intretinerea tamplariei din PVC este simplă, deoarece spălarea se face cu o laveta moale din bumbac, celuloză sau lână,precum şi cu detergenţi neutri sau soluţii speciale  pentru profile PVC. Nu trebuie ştearsă pe uscat deoarece, din plastic fiind, profilele se vor electriza, favorizând depunerea prafului. De asemenea, trebuie evitată folosirea agenţilor abrazivi sau a solvenţilor organici (benzină, alcool, acetonă), deoarece aceştia pot degrada profilele. Nu trebuie utilizate instrumente tăioase sau ascuţite care pot zgâria ferestrele.

Pentru ca tamplaria PVC să asigure o bună etanşeizare a spaţiului de locuit şi pentru evitarea apariţiei condensului, se recomandă aerisirea încăperilor de două ori pe zi. Feroneria trebuie unsă anual cu ulei siliconic (ulei pentru mecanisme fine), iar garniturile, pentru a-şi păstra proprietăţile, trebuie tratate cu substanţe pe baza de silicon.

Dupa montarea ferestrelor, se recomandă ca, în termen de 10 zile, să se aplice zidărie peste spuma poliuretanică, însă nu trebuie acoperite orificiile pentru scurgerea apei şi cele ale sistemelor de închidere. De asemenea, este indicat ca odată cu montarea tâmplăriei PVC să fie efectuată şi izolaţia pereţilor exteriori. Imediat după efectuarea reparaţiilor trebuie dezliplită banda adezivă de pe tâmplărie, în caz contrar existând riscul impregnării acesteia in profil.

Profilele PVC, sticla şi garniturile se spală cu apă şi detergent folosind o cârpă moale şi se limpezesc cu apă curată. Garniturile de cauciuc se vor unge periodic cu ulei special. Feroneria se curaţă cu apă şi detergent folosind o cârpă moale şi se va degresa semestrial cu ulei pentru angrenaje fine sau cu vaselină specială.